Ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή για τα παιδιά των ακαδημιών μας, αφού οι ποδοσφαιριστές των τμημάτων Stars, Junior και Παμπαιδικό είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σχετικά με την διατροφή και όχι μόνο από επιστημονικούς συνεργάτες του ΟΠΑΠ.

για σαιτ 1

Ο Πανερυθραϊκός βρίσκεται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ σχετικά με τις αθλητικές ακαδημίες όλες τις χώρες και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διατροφολόγοι ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με το ποια φαγητά είναι καλά για την υγεία τους και ποια είναι επιβλαβή.

Συγκεκριμένα οι νεαροί παίκτες της ακαδημίας μας εκπαιδεύτηκαν στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά), τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα  πριν την προπόνηση, το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα και το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας. 

για σαιτ 2

Παράλληλα στόχος ήταν να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια , το όφελος και τη σημασία που έχουν αξίες όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, ο υγιής ανταγωνισμός, ο σεβασμός και η αποδοχή στην καθημερινή κοινωνική ζωή τους και την λειτουργία της ομάδας τους.

Όλα αυτά επετεύχθησαν μέσα από πολλά παιχνίδια που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να συνεργαστούν με τους συμπαίκτες τους αλλά και με παίκτες άλλων ηλικιών και να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις!

για σαιτ 3

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER